Om firmaet

hovedbygg
I 2002 ble Asbjørn Krogstad startet som et enkeltmannsforetak med hovedsatsing innen kjølesystemer for offshoreindustrien. Dette skulle vise seg å gi god butikk og lokalet i den 30 kvadrat store garasjen ble for smått, så Asbjørn bestemte seg for å flytte til større lokaler. De nye lokalene var større i areal, men denne gangen var det takhøyden som var problemet. I 2005 ble det satt opp et splitter nytt produksjonslokale med både gulvplass og takhøyde. I 2007 ble det utvidet med et nytt bygg og investering i vannskjæremaskin. I 2008 ble det investert i nok en vannskjæremaskin, og hovedbygget ble utvidet med nye kontorlokaler.

Bedriften har per dags dato ni ansatte, hvorav fire jobber i produksjon, fire i administrative stillinger og en med renhold.

Vi leverer store deler av produksjonen til kunder innen offshore og verft. Dette er kunder som stiller store krav til produksjon og kontroll. I verkstedet utfører vi dreiing, fresing, skjæring, knekking, valsing og sveising; Produksjonsposter som kommer godt med under produksjon av et komplekst kjøleskid eller bremseskid.

Næringsprisen 2009

Næringsprisen
Melhus kommune har tildelt Asbjørn Krogstad næringsprisen 2009. Kommunens begrunnelse for tildelelsen: "Næringsprisen 2009 tildeles Asbjørn Krogstad for engasjement og pågangsmot ved etablering og videreutvikling av egen bedrift med marked i inn- og utland".

I den forbindelse mottok vi et maleri malt av den lokale kunstneren Jarle Øyen Farmen. Han har kalt maleriet "kjøling av en varm klode".